JUNIOR DRUMS COURSE

  Στο ωδείο Περιστερίου Ανδρέα Νικήτα «μικρύναμε»  το drum set και το προσαρμόσαμε στο «μέγεθος» των παιδιών! Πλέον ένα μικρό drum set εκτός από το κανονικό, περιμένει τους μικρούς μαθητές για να τους εισάγει στον υπέροχο κόσμο της μουσικής. 

Τα παιδιά έχουν εκπληκτική ικανότητα να μαθαίνουν όταν είναι μικρά. Το μυαλό ενός παιδιού  έχει την ικανότητα να απορροφά   πολλές πληροφορίες ενώ παράλληλα  η «τάση» να χτυπούν ό,τι μπορεί να παράγει ήχο , καθιστούν την εκμάθηση των drums απόλαυση! Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας ωστόσο, αν το παιδί σας  ενδιαφέρεται να μάθει drums, η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει,  μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή!


Η φιλοσοφία μας στα μαθήματα drums είναι να διδάξουμε μέσα από επιλεγμένες μεθόδους την τεχνική του οργάνου, χρησιμοποιώντας τα τραγούδια που αγαπούν τα παιδιά ως το θεμέλιο λίθο του μουσικού τους ταξιδιού. Οι μαθητές αρχίζουν να πειραματίζονται με το ταμπούρο (snare drum) αμέσως, ενώ o καθηγητής εξηγεί πώς κάθε τύμπανο συμβάλλει στο συνολικό ήχο της μπάντας.

Μόλις οι σπουδαστές εξοικειωθούν με το κιτ τύμπανο, μαθαίνουν να παίζουν τύμπανα με τα βασικά στοιχεία ( τα ρυθμικά σχέδια)  που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του τυμπανισμού τους. Μέσα από αυτά τα βασικά μοτίβα μεταμορφώνονται σε τυμπανιστές που συνοδεύουν ολοκληρωμένα τα αγαπημένα τους τραγούδια!

 

Η τάξη διαθέτει ένα βασικό drum set που περιλαμβάνει τα βασικά κρουστά:

* ένα ταμπούρο (snare drum),

* ένα μπάσο τύμπανο (bass drum),

* ένα τύμπανο τομ (tom drum),

* ένα χαϊ-χατ (hi-hat)

* ένα πιατίνι (cymbal) τύπου κρας(crash).

 

 

SENIOR DRUMS COURSE

RSL Η μέθοδος του σύγχρονου ντράμερ! 

Ο ντράμερ είναι η ραχοκοκαλιά, η κινητήρια δύναμη και ο θεμέλιος λίθος ενός σύγχρονου μουσικού group. Πάνω από όλα όμως η μουσική είναι καλλιέργεια, είναι εκτόνωση και η ντραμς είναι ο ορισμός της εκτόνωσης!!!  Δεν είναι απλά ο μετρονόμος της παρέας, είναι αυτός που δίνει έμφαση στα riffs της κιθάρας, που ακολουθεί τη bass line, μιμείται τα φωνητικά και κρατάει το ρυθμό. Εμείς στο ωδείο χρησιμοποιούμε τη μέθοδο του Rockschool RSL ενός Αγγλικού μουσικού ιδρύματος, που αποτελείται από 8 grades.

Ποτέ δεν είναι αργά να έρθεις στον κόσμο της μουσικής! Τα μαθήματα ντραμς είναι μια πολύ καλή εκτόνωση και μια δραστηριότητα που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινή ρουτίνα. Ξεκίνησε από τα πρώτα μαθήματα να συνοδεύεις μελωδίες και γνωστά τραγούδια!

 

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΜΕΘΟΔΟΙ

  • ·         Ατομικά μαθήματα διάρκειας 50΄
  • ·         Τα μαθήματα καλύπτουν: πρακτική τεχνική, θεωρία μουσικής, μελέτες ρυθμού, έλεγχος drum sticks (μπαγκέτες) και βασικά στοιχεία
  • ·         Το πρόγραμμα σπουδών προσαρμόζεται ειδικά σε κάθε μαθητή ανάλογα με την ηλικία τους στόχους και τις δυνατότητές του.
  • ·         Για την εξάσκηση, ενίσχυση της μάθησης και την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, προμηθεύουμε τους μαθητές με παρτιτούρες αγαπημένων τους μελωδιών.
  • ·         Έμφαση στη διασκέδαση σε ένα δημιουργικό και υποστηρικτικό περιβάλλον παίζοντας στην τάξη με χρήση drumless tracks.
  • ·         Τα τύμπανα του ωδείου είναι διαθέσιμα στους μαθητές και για προσωπική μελέτη – εξάσκηση ΔΩΡΕΑΝ.
  • ·         Μαθητικές συναυλίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Κύριος στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα υψηλότερα πρότυπα διδασκαλίας, με ειδικούς μουσικούς παιδαγωγούς που έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τους μαθητές τους και να τους δίνουν μια πραγματική αίσθηση έμπνευσης. Καθηγητές που δεν διδάσκουν απλά μόνο την τεχνική του οργάνου, αλλά παράλληλα με την εξάσκηση, προσπαθούν να μεταδώσουν στο μαθητή θετικές εμπειρίες.

ΣΥΧΝΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Χρειάζομαι ένα σετ τυμπάνων στο σπίτι για να κάνω μαθήματα τύμπανου;

·         Σίγουρα βοηθάει ώστε να μπορείτε να ασκήσετε αυτό που έχετε μάθει στα μαθήματα τυμπάνου σας. Ο καθηγητής όμως θα  σας δείξει πώς να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας ένα πρακτικό μαξιλάρι στην αρχή.  Εάν δεν διαθέτετε ένα σετ drums (και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην αγοράσουν μέχρι να κάνουν αρκετά μαθήματα) μπορείτε να κάνετε εξάσκηση στο ωδείο μας

Τα τύμπανα είναι δυνατά! Πως θα αντιδράσουν οι γύρω μου;

·         Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, τα τύμπανα είναι δυνατά! Ωστόσο, γνωρίζατε ότι αυτές τις μέρες, υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα προϊόντα μείωσης / εξάλειψης θορύβου; Τα τύμπανα μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με ηχοαπορροφητικά μαξιλαράκια που μειώνουν τον θόρυβο κατά 95% και υπάρχουν επίσης ηλεκτρονικά σετ τυμπάνων με ρυθμιζόμενη ένταση!  Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τα κατάλληλα προϊόντα.

Τα ηλεκτρονικά σύνολα τυμπάνων είναι καλά για την εκμάθηση και την πρακτική στο σπίτι;

·         Πάντα το «φυσικό» είναι το ιδανικό και είναι αναντικατάστατο. Όμως τα ηλεκτρονικά κιτ είναι υπέροχα επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα έντασης πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος περιορισμός στην ώρα πρακτικής.  Παράλληλα η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει τα ηλεκτρονικά drums να πλησιάζουν την αίσθηση (feeling) του κλασσικού. Όπως συμβαίνει με όλα τα όργανα, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που είναι πιο κατάλληλα από άλλα. Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τα κατάλληλα προϊόντα.

Πόσο γρήγορα θα παίξω παίζοντας τα τύμπανα;

·         Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το χαρακτήρα σας και πόσες ώρες πρακτικής είστε έτοιμοι να κάνετε έξω από το μάθημα. Καθώς κάθε άτομο έχει διαφορετική φυσική ικανότητα, αυτό είναι ένα ερώτημα που προσεγγίζεται καλύτερα μετά από λίγα μαθήματα. Ο καθηγητής θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα πρακτικής για να μεγιστοποιήσετε την πρόοδό σας.

Πόσα πρακτική πρέπει να κάνω έξω από τα μαθήματα;

·         Η πρακτική εκτός των μαθημάτων είναι απαραίτητη εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε με βάση ένα μάθημα ανα μάθημα. Με την εμπειρία μου. 10-25 λεπτά ανά ημέρα είναι καλό. Ανεξάρτητα από το διαθέσιμο χρόνο, το κύριο πράγμα είναι να κάνετε την πρακτική σας παραγωγική και διασκεδαστική. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Ωδείο Περιστερίου