• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

·         ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Στο ωδείο Περιστερίου Ανδρέα Νικήτα τα μαθήματα κιθάρας  γίνονται από διπλωματούχους καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση.  Τα μαθήματα είναι ατομικά διάρκειας 50΄ την εβδομάδα, σύμφωνα με την ύλη του Υπουργείου Πολιτισμού . Στους σπουδαστές χορηγούνται πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Η κιθάρα υπήρξε έγχορδο μουσικό όργανο της ελληνικής Αρχαιότητας, το οποίο ανήκε στην ευρύτερη οικογένεια της λύρας.

Στις μέρες μας η κιθάρα αναφέρεται στο σύγχρονο μουσικό όργανο, το οποίο δανείζεται το όνομά του από το αρχαιοελληνικό ομώνυμο όργανο, αλλά ωστόσο αποτελεί εξέλιξη μιας ξεχωριστής οικογένειας εγχόρδων οργάνων, που περιλαμβάνει το λαούτο, ενώ απαντάται σε πλήθος πολιτισμών με διαφορετικές ονομασίες και κατασκευαστικά στοιχεία. Στη σύγχρονη εκδοχή της, η κιθάρα αποτελείται συνήθως από έξι χορδές, ωστόσο συναντώνται και παραλλαγές με επτά, οκτώ, δέκα, δώδεκα και δεκαοκτώ. Από το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή μουσικά όργανα, καθώς χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα μουσικών ειδών, όπως η τζαζ, μπλουζ, ροκ, heavymetal, ποπ, λαϊκή, παραδοσιακή μουσική και ποπ ροκ, ενώ στη νεότερη ιστορία της χρησιμοποιείται σε ένα αυξανόμενο ρεπερτόριο κλασικής μουσικής.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Προκαταρκτική: 2 έως 4 έτη

Κατωτέρα : 3 έως 6 έτη

Μέση: 3 έως 6έτη

Ανωτέρα: 3 έως 6έτη

 

Εκτός από το ειδικό μάθημα της κιθάρας, ο σπουδαστής παρακολουθεί και τα παρακάτω γενικά υποχρεωτικά μαθήματα:

Θεωρία:3έτη

Σολφέζ : 5έτη

Αρμονία : 3 έτη

Ιστορία της Μουσικής: 2 έτη

Μορφολογία: 2 έτη

Μουσική Δωματίου: 3 έτη

Πρακτικό Διδασκαλείο : 2 έτη

Χορωδία : 2έτη

Primavista (εκ πρώτης όψεως ανάγνωση) : 2έτη.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Ειδικό πρόγραμμα για εφήβους και ενήλικες.Τα μαθήματα είναι ατομικά  και απευθύνονται σε μαθητές που επιθυμούν να μάθουν μουσική ή να βελτιώσουν την τεχνική τους μέσα από σύγχρονα ακούσματα. Η ύλη των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες  του κάθε μαθητή.  Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονται όλες οι τεχνικές του οργάνου ,αυτοσχεδιασμός σε jazz, blues, rockstyle , ρυθμική κιθάρα και  η θεωρία που το συνοδεύει.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 2017 - 18 για το Music 4 all

  • ·         40€ για ατομικό εβδομαδιαίο μάθημα διάρκειας 30΄
  • ·         65€ για ατομικό εβδομαδιαίο μάθημα διάρκειας 50΄
  • ·         ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στα music groups του ωδείου.

 

© 2024 Ωδείο Περιστερίου